Alternative-malli, luova suunnittelija ja erilaisten projektien sirkustirehtööri.

Sini Ahonen

Kun taitoja on monia, ei yksi titteli riitä kuvaamaan toimintaa.
Olen pitkään ajelehtinut alalta toiselle etsien omaa tietäni.

Ensimmäiseltä ammatiltani olen vaatetusompelija. Lapsuuden haaveeni oli luoda rockhenkisiä juhlasuja ja käsillä tekeminen on ollut minulle aina tärkeää. Niinpä kyseisen koulutuslinjan valinta tuntui luontevalta.

Ei siitä kuitenkaan heti uraa urjennut, joten jatkoin matkaani ammattikorkeakouluun ja  yrittäjyyteen erikoistuneeseen tradenomin koulutukseen. Nämä opinnot koostuivat pitkälti yrittäjänä toimimisesta ja pääsin kokeilemaan siipiäni hyvin erilaisissa projekteissa muunmuassa tapahtumatuottajana, viestintäpäällikkönä ja ravintolan omistajana.

Yrittäjyys on aina tuntunut minulle luontevalta vaihtoehdolta, mutta kun selvää toimialaa ei tuntunut löytyvän, päätin opiskella itselleni vielä sen “oikean työpaikan” parturi-kampaajana. Sainkin heti töitä parturi-kampaaja opiskelijoiden ohjaajana oppilaskampaamossa. Niin luovaa kun kampaamotyö onkin, en voinut karistaa tunnetta siitä, että minun kuuluisi tehdä jotain aivan muuta.

Pin-up Finland 2014 Molla la Donna by Photobilly
Rockabella Molla la Donna

Syksyllä 2019 edessäni oli kaupungin vaihto ja sen myötä myös päätös uudesta ammatillisesta suunnasta.  Silloin lähipiiristäni nousi esiin kysymys ‘Miksi et tee työksesi sitä mitä harrastat?’. Nyt kun asiaa ajattelee, se olisi ollut luonteva ratkaisu jo aikoja sitten. Minulla on näet ollut pitkään kaksi harrastusta, joista kumpaakaan en ollut mieltänyt ammateiksi – tapahtumatuotanto ja graafinen suunnittelu.

Tapahtumatuotannon aloittelin isäni tuella jo 10-vuotiaana, aktiivisena osana karting-kilpailujen taustajoukkoja. Toimin pitkään aikuisharrastesarjassa kilpailusihteerinä ja viestintävastaavana, sekä satunnaisesti myös kilpailunjohtajana. Näistä töistä sain kerättyä  vahvan tietopankin yleisötapahtumien luvista ja käytännön järjestelyistä. Myöhemmin nämä taidot laitettiin testiin yhden illan musiikkipainotteisina tapahtumina ja lopulta vaihtoehtoisen mallikilpailun tuotannossa, jota pyöritin neljä vuotta. Tapahtumatuotanto on ala, jolla organisointitaitoni pääsevät suorastaan loistamaan ja se ruokkii kiinnostustani elämystuotantoon, sekä haastaa juuri sopivasti huomioimaan pieniäkin yksityiskohtia.

Jälkimmäisenä mainittu graaffinen suunnittelu taisi tulla elämääni jo vähän aikaisemmin. Opettelin nimittäin ensimmäistä kertaa grafiikoita tekemällä itselleni tulostettavan nukkekodin ja perheemme kotisivuille asettelin asioita samalla kun opettelin lauserakenteita Aapelin ABC -pelin kanssa. Sivujen rakentaminen ja graafiset työt ovat olleet minulle aina luontevia asioita, joita olen tehnyt aina tilaisuuden tullen. Minulla kesti vain pitkään ymmärtää, että se on taito jolla voin auttaa myös muita.

Töissäni minua ohjaavat

…visuaalisuus ja käytännöllisyys. Haluan luoda designeja, jotka ovat katsojalleen miellyttävä kokemus ja käyttäjälleen selkeitä. Otan huomioon asiakkaitteni toiveet, mutta tarvittaessa uskallan myös uhmata niitä asiakaskokemuksen parantamiseksi. Teen kuitenkin valinnat aina perustellusti asiakkaan kanssa keskustellen. Halutessasi saat minulta selkeät pohjat ja ohjenuorat kaikkeen viestintääsi, jolloin sinulle jää enemmän aikaa keskittyä työhösi.

Tämä kaikki pätee myös tapahtumatuotantoon – tapahtumankin tulee olla kävijälleen viihdyttävää ja käytännön tasolla toimiva. Molemmissa toimenkuvissani lisäpisteitä saa myös elämyksellisyydestä.

Katso tästä työnäytteeni ja jätä yhteydenottopyyntö. Avataan keskustelu siitä mitä voimme luoda yhdessä!

alias.

Molla la Donna

Molla la Donna on paitsi yritykseni nimi myös taiteilijanimeni.

Yritys perustettiin alunperin helpottamaan työskentelyäni mallina ja esiintyjänä. Näiden ohelle on sen jälkeen syntynyt muita toimialoja. En kuitenkaan ole lähtenyt eriyttämään tekemistäni usean nimen alle, koska koen että nämä alat voivat tukea toisiaan. Välillä on tilanteita, joissa yrityksen mainokset kaipaavat kasvoja tai tapahtumaan tarvitaan näytösmallia. Teen yrityksille myös sponsoroitua sisältöä sosiaalisen median kanavissani, jotka tavoittavat yli 33000 ihmistä ympäri maailmaa.

Jos tahdot tietää lisää urastani ja tarjoamistani palveluista mallina, klikkaa itsesi mallikansiooni tai sosiaalisen median profiileihini:

Alternative model Molla la Donna by FOV Photography